www.EscapeMagazine.pl

W tym roku obchodzimy
17. urodziny.
Dziękujemy! :-)

Książki elektroniczne » Kuchnia

Zdrowe zamienniki cukru. 151 przepisów

Zdrowe zamienniki cukru. 151 przepisów
Przemysław Muszyński
Rok wydania: 2018
ISBN: 978-83-61744-87-0
Liczba stron: 153
Cena: 14,90
(w tym VAT)
Format: plik PDF
Dostawa: 0 zł
(pobranie pliku)
Dostępność: dostępny od ręki
Czas realizacji: od 3 minut do 3 dni (w zależności
od wybranej formy płatności) - Szczegóły »

Jesteś w zakładce Opis. Zobacz też: Spis treści, O autorze, Fragment, Komentarze.

Uwaga! Ten tytuł dostępny jest także w wersji papierowej.
Jeśli chcesz zamówić tę książkę w formie tradycyjnej książki papierowej (a wydanie elektroniczne dostać gratis), przejdź na stronę naszej drukarni:
Zdrowe zamienniki cukru. 151 przepisów (wersja papierowa)

Zastanawiasz się, czym zastąpić cukier? Co jest lepsze: stewia czy ksylitol? A może jeszcze coś innego? Jakie zamienniki cukru są dostępne na polskim rynku? Które z nich są polecane dla diabetyków, a które dla odchudzających się? Jak dawkować różne słodziki, aby jedzenie było słodkie? Na te i inne pytania znajdziesz odpowiedź w tej książce.

Autor prezentuje 17 zamienników cukru, które są dostępne na polskim rynku oraz 151 przepisów na słodkości. Dzięki prostemu przelicznikowi dawek możesz je przygotować wykorzystując dowolny zamiennik cukru spośród 17 omawianych w książce! Jedynym ograniczeniem mogą być właściwości danej substancji, np. stewia nie nadaje się do ciasta drożdżowego (ciasto nie urośnie).

Zamienniki cukru, które zostały przedstawione w książce: Aspartam, Erytrytol, Fruktoza, Glukoza, Ksylitol, Lo Han Gou, Lukrecja, Melasa, Miód, Sacharyna i sacharyniany, Słodkie ziele Azteków, Słód, Stewia, Sukraloza, Syrop daktylowy, Syrop klonowy, Syrop z agawy.

151 przepisów podzielono na kategorie:

  • Ciasta i ciasteczka,
  • Torty, ciasta wielkanocne i wigilijne,
  • Tarty i ich krewniacy,
  • Przekąski wytrawne,
  • Dania z owoców,
  • Naleśniki, racuchy i omlety,
  • Desery,
  • Lody,
  • Napoje.
ISBN: 978-83-61744-87-0 (wydanie elektroniczne) 
ISBN: 978-83-61744-94-8 (wydanie drukowane) 

Masz pytania lub wątpliwości?

  • zobacz spis treści publikacji (zakładka: Spis treści)
  • sprawdź, kim jest autor (zakładka: O autorze)
  • ściągnij za darmo fragment publikacji (zakładka: Fragment)
  • przeczytaj opinie osób, które zakupiły ten tytuł (zakładka: Komentarze)
  • sprawdź informacje dotyczące dostawy i płatności (zakładka: Dostawa)

Jeśli nadal masz pytania lub wątpliwości, napisz do nas - chętnie odpowiemy.

» Publikacja przypisana jest do kategorii:

Wstęp

Rozdział 1: Słodziki dostępne na polskim rynku

Rozdział 2: Zastosowania słodzików

Rozdział 3: Ciasta i ciasteczka

  • Biszkopt owocowy
  • Chleb miodowy
  • Chleb z mango
  • Ciasteczka imbirowe
  • Ciasteczka owsiane
  • Ciasto bezowe
  • Ciasto buraczkowe
  • Ciasto cytrynowo-bezowe
  • Ciasto marchewkowe
  • Ciasto rabarbarowe
  • Ciasto z Nowego Orleanu
  • Faworki
  • Piernik bożonarodzeniowy
  • Placek morelowy
  • Placek rozmarynowy
  • Placek świąteczny po angielsku
  • Placek truskawkowy
  • Rolada truskawkowa
  • Sernik manhattański
  • Sernik migdałowy
  • Sernik z daktylami
  • Tiramisu
  • Wieńce rodzynkowe
  • Zawijasy bakaliowe

Rozdział 4: Torty, ciasta wielkanocne i wigilijne

  • Keks świąteczny
  • Kutia bez cukru
  • Makowiec staropolski
  • Makowiec świąteczny (zawijaniec)
  • Mazurek wielkanocny
  • Pierniczki choinkowe
  • Piernik wigilijny
  • Sernik świąteczny
  • Tort biszkoptowo-migdałowy
  • Tort francuski
  • Tort gruszkowy
  • Tort owocowy

Rozdział 5: Tarty i ich krewniacy

  • Błoto Missisipi
  • Tarta cebulowa
  • Tarta jabłkowo-bakaliowa z miodem
  • Tarta jagodowa
  • Tarta kokosowa
  • Tarta kokosowo-ananasowa
  • Tarta migdałowo-czekoladowa
  • Tarta owocowa
  • Tarta śliwkowo-migdałowa
  • Tarta z malinami
  • Tarta z owocami i kruszonką
  • Tarta z owocami leśnymi
  • Szarlotka jeżynowa
  • Szarlotka po amerykańsku

Rozdział 6: Przekąski wytrawne

  • Herbatniki kminkowe
  • Herbatniki ziołowe
  • Korzenne herbatniki
  • Krakersy z serem
  • Pieróg orzechowo-grzybowy
  • Pieróg serowo-cebulowy
  • Pieróg warzywny
  • Pieróg z szynką i serem
  • Zioła w cieście

Rozdział 7: Dania z owoców

  • Banany w cieście
  • Brzoskwinie amaretto
  • Brzoskwinie z kruszonką
  • Brzoskwinie z sosem malinowym
  • Chłodnik wiśniowy
  • Chłodnik wiśniowo-migdałowy
  • Duszone owoce
  • Figi zapiekane w miodzie
  • Gniazdka owocowe
  • Gotowane owoce
  • Grillowane banany w sosie czekoladowym
  • Jabłka w czerwonym winie
  • Melon faszerowany owocami
  • Morele po grecku
  • Morele zapiekane z miodem
  • Nadziewany arbuz
  • Parzone gruszki
  • Pierogi z jagodami
  • Owocowe paczuszki
  • Sałatka rabarbarowo-pomarańczowa
  • Sałatka serowo-owocowa
  • Sałatka truskawkowo-pistacjowa
  • Sałatka z ryżem, pomarańczą i buraczkami
  • Ryż do sushi
  • Sushi owocowe
  • Wiśnie z winem
  • Zapiekanka brzoskwiniowa
  • Zapiekanka brzoskwiniowo-jeżynowa

Rozdział 8: Naleśniki, racuchy i omlety

  • Czekoladowe naleśniki z owocami
  • Naleśniki a la Gundel
  • Naleśniki kokosowe
  • Naleśniki z serem
  • Omlet cesarski
  • Aromatyczny omlet na słodko
  • Pancake z jagodami
  • Pancake z syropem klonowym
  • Racuchy bananowe
  • Racuchy z cynamonem i jagodami

Rozdział 9: Desery

  • Babka śmietankowa
  • Beza Pawłowej
  • Bita śmietana
  • Deser truskawkowo-melonowy
  • Deser z owoców i zbóż
  • Domowa galaretka bez cukru
  • Domowy budyń bez cukru
  • Dżem z cebuli
  • Flan z bananów
  • Fondue czekoladowe
  • Galaretka jeżynowa
  • Galaretka z moreli i pomarańczy
  • Kisiel domowy bez cukru
  • Krem tropikalny
  • Migdałowy krem
  • Panna cotta
  • Pływające wyspy
  • Pudding orzechowy
  • Pudding rodzynkowy
  • Pudding z chleba i masła
  • Ryż po norwesku
  • Spumoni
  • Triffle migdałowe
  • Zabajone

Rozdział 10: Lody

  • Lody z ananasów i kokosów
  • Lody chlebowe
  • Lody cytrynowe
  • Lody jogurtowe
  • Lody miętowe
  • Lody kokosowe
  • Lody orzechowe
  • Lody śmietankowe
  • Parfait kawowe
  • Parfait malinowe
  • Parfait orzechowe
  • Parfait z kiwi
  • Sorbet kiwi
  • Sorbet kiwi (orientalny)
  • Sorbet pomidorowy
  • Sorbet z melona i pomarańczy
  • Sorbet z szampana i pomarańczy

Rozdział 11: Napoje

  • Czekolada do picia
  • Drink bezalkoholowy "Wspomnienie"
  • Herbata jesienna
  • Herbata szafranowo-kardamonowa
  • Kompot z truskawek
  • Korzenna czekolada
  • Krem jagodowy
  • Kruszon z cytrusów
  • Lemoniada malinowa
  • Napój limonkowo-miętowy
  • Smoothie wiosenne
  • Smoothie z jagód i bananów
  • Smoothie z kiwi i miodu
  • Smoothie z zieloną herbatą

Inne książki autora

Z wykształcenia historyk, z miłości kucharz. Pracuje jako dziennikarz w miesięczniku "Kuchnia".

Z uwagi na specyfikę publikacji, fragment nie jest dostępny. Sprawdź zakładkę "Spis treści".

Inne książki, których autorem jest Przemysław Muszyński:
Gotowanie dla studentów. Sprawdzone przepisy
ocena:
16,90 zł
9,90 zł
Kupuję

Proste przepisy na szybkie i tanie jedzenie.

Gotowanie na ostro. Sprawdzone przepisy
ocena:
19,90 zł
Kupuję

Ponad 150 sprawdzonych przepisów, których Twoje podniebienie nigdy nie zapomni.

Kuchnia japońska. Sprawdzone przepisy
ocena:
24,90 zł
9,90 zł
Kupuję

Chcesz poznać prawdziwą kuchnię japońską?

Stewia. 151 słodkich przepisów bez cukru
ocena:
21,90 zł
9,90 zł
Kupuję

Sprawdzona baza przepisów na słodkości ze stewią.