www.EscapeMagazine.pl

W tym roku obchodzimy
16. urodziny.
Dziękujemy! :-)

Książki elektroniczne » Kuchnia

Gotowanie na ostro. Sprawdzone przepisy

Gotowanie na ostro. Sprawdzone przepisy
Przemysław Muszyński
Rok wydania: 2011
ISBN: 978-83-61744-34-4
Liczba stron: 192
Ocena:
Komentarzy: 6
Cena: 19,90
(w tym VAT)
Format: plik PDF
Dostawa: 0 zł
(pobranie pliku)
Dostępność: dostępny od ręki
Czas realizacji: od 3 minut do 3 dni (w zależności
od wybranej formy płatności) - Szczegóły »

Jesteś w zakładce Opis. Zobacz też: Spis treści, O autorze, Fragment, Komentarze.

Uwaga! Ten tytuł został wydany tylko przez nasze wydawnictwo i jest dostępny tylko w wersji elektronicznej (ebook - plik PDF). Oznacza to, że nie istnieje wersja papierowa i nie można nigdzie kupić wersji papierowej.

Jeśli szukasz nowych smaków i lubisz wyzwania kulinarne, to jesteś we właściwym miejscu.

Gotowanie na ostro. Sprawdzone przepisy to 157 sprawdzonych przepisów, których Twoje podniebienie nigdy nie zapomni.

Autorem książki jest dziennikarzem miesięcznika "Kuchnia".

Dzięki tej publikacji:

  • zdobędziesz wiedzę i praktyczne umiejętności przygotowywania ostrych potraw,
  • odkryjesz tajniki najostrzejszych kuchni świata,
  • poznasz smaki, o których ani Tobie, ani Twoim znajomym nawet się nie śniło,
  • oszczędzisz czas oraz nerwy, bo korzystasz z doświadczenia autora i jego przepisów.

Zalety przepisów Przemka Muszyńskiego:

  • zawierają składniki, które znajdziesz w polskich sklepach – dzięki temu kuchnia tajska, meksykańska, indyjska, koreańska, syczuańska i węgierska zagoszczą w Twojej kuchni,
  • obejmują także kuchnie afrykańskie i bliskowschodnie,
  • wszystko jest dokładnie opisane – krok po kroku,
  • dostajesz 157 sprawdzonych przez autora przepisów, wśród których na pewno znajdziesz coś dla siebie i swoich gości:
    • ostre zupy (19 przepisów),
    • pikantne mięsiwa (37 przepisów),
    • drób na ostro (21 przepisów),
    • ryby i owoce morza (15 przepisów),
    • sałatki, surówki i makarony (27 przepisów),
    • desery (13 przepisów),
    • ostre sosy (18 przepisów),
    • mieszanki przyprawowe (7 przepisów).

Gotowanie na ostro. Sprawdzone przepisy polecamy osobom, które szukają nowych smaków i potrzebują gotowych oraz sprawdzonych przepisów.

Gwarantujemy niezapomniane wrażenia kulinarne.

Masz pytania lub wątpliwości?

  • zobacz spis treści publikacji (zakładka: Spis treści)
  • sprawdź, kim jest autor (zakładka: O autorze)
  • ściągnij za darmo fragment publikacji (zakładka: Fragment)
  • przeczytaj opinie osób, które zakupiły ten tytuł (zakładka: Komentarze)
  • sprawdź informacje dotyczące dostawy i płatności (zakładka: Dostawa)

Jeśli nadal masz pytania lub wątpliwości, napisz do nas - chętnie odpowiemy.

» Publikacja przypisana jest do kategorii:
  • Wstęp
  • CZĘŚĆ TEORETYCZNA
  • I. Najostrzejsze kuchnie świata
    • Indyjska
    • Koreańska
    • Kuchnie afrykańskie
    • Kuchnie bliskowschodnie
    • Meksykańska, Tex-mex i pokrewne
    • Syczuańska
    • Tajska
    • Węgierska
  • II. Ostre przyprawy (18 przypraw)
  • III. Obchodzenie się z przyprawami
    • Przechowywanie
    • Krojenie chili
    • Łagodzenie smaku
    • Popijanie
    • Kiedy nie stosować ostrych przypraw
    • Względy zdrowotne
  • PRZEPISY (łącznie: 157 przepisów)
    • IV. Ostre zupy (19 przepisów)
    • V. Pikantne mięsiwa (37 przepisów)
    • VI. Drób na ostro (21 przepisów)
    • VII. Ryby i owoce morza (15 przepisów)
    • VIII. Sałatki, surówki i makarony (27 przepisów)
    • IX. Desery (13 przepisów)
    • X. Ostre sosy (18 przepisów)
    • XI. Mieszanki przyprawowe (7 przepisów)
    • Bibliografia

Z wykształcenia historyk, z miłości kucharz. Pracuje jako dziennikarz w miesięczniku "Kuchnia".

Lubi kulinarną egzotykę i ceni odważne eksperymenty, ale szanuje też klasyczne smaki. Zwolennik wyrafinowanej prostoty.

Aby pobrać bezpłatny fragment publikacji, kliknij w przycisk:

Pobierz
Krzysztof
Świetny zbiór przepisów,polecam
Basia
łatwo prosto i przyjemnie :) ciekawie przystępnie napisana książka kulinarna polecam
Iwona
Wspaniala ksiazka ! Bardzo interesujaca jest czesc teoretyczna, gdzie autor omawia smaki, a takze przedstawia historie kuchni bardzo egzotycznyych i malo znanych (np afrykanskiej),a wczeci praktycznej - super przepisy, duza roznorodnosc i kazdy z pewnoscia znajdzie cos dla siebie, mozna duzo pisac ale lepiej zamowic te ksiazke i samemu zaczac korzystac z jej bogactwa w praktyce
Krystyna Sz.
Jestem bardzo zadowolona z zakupionej publikacji ''Gotowanie na ostro''. Jest w niej wiele potraw, które na pewno wprowadzę do mojej kuchni - ponieważ uwielbiam potrawy przyprawione na ostro. Szczególnie uwielbiam papryczkę chilli. Pozdrawiam Krystyna Sz.
Marcin Muszyński
Przypadkowo nazywam się tak jak autor, ale wyczuwam pokrewna dusze. Potrawki dobrze opisane a nie jestem zbyt doświadczony w kuchni i pikantne jak diabli. Polecam fanom ostrych smaków.
Ewa i Rafał
Paląca sprawa ;) Dostawa ebooka trwała 3 minuty i od razu wzięliśmy się za gotowanie. Super sprawa :)
Inne książki, których autorem jest Przemysław Muszyński:
Gotowanie dla studentów. Sprawdzone przepisy
ocena:
16,90 zł
9,90 zł
Kupuję

Proste przepisy na szybkie i tanie jedzenie.

Kuchnia japońska. Sprawdzone przepisy
ocena:
24,90 zł
9,90 zł
Kupuję

Chcesz poznać prawdziwą kuchnię japońską?

Stewia. 151 słodkich przepisów bez cukru
ocena:
21,90 zł
9,90 zł
Kupuję

Sprawdzona baza przepisów na słodkości ze stewią.