www.EscapeMagazine.pl

W tym roku obchodzimy
16. urodziny.
Dziękujemy! :-)

Książki elektroniczne » Kuchnia

Kuchnia japońska. Sprawdzone przepisy

Kuchnia japońska. Sprawdzone przepisy
Przemysław Muszyński
Rok wydania: 2011
ISBN: 978-83-61744-33-7
Liczba stron: 210
Ocena:
Komentarzy: 10
PROMOCJA
Cena: 24,90 zł 9,90
(w tym VAT)
Format: plik PDF
Dostawa: 0 zł
(pobranie pliku)
Dostępność: dostępny od ręki
Czas realizacji: od 3 minut do 3 dni (w zależności
od wybranej formy płatności) - Szczegóły »

Jesteś w zakładce Opis. Zobacz też: Spis treści, O autorze, Fragment, Komentarze.

Uwaga! Ten tytuł został wydany tylko przez nasze wydawnictwo i jest dostępny tylko w wersji elektronicznej (ebook - plik PDF). Oznacza to, że nie istnieje wersja papierowa i nie można nigdzie kupić wersji papierowej.

Chcesz poznać kuchnię japońską, ale nie wiesz od czego zacząć?

A może znasz ją, ale szukasz nowych, sprawdzonych przepisów?

Książka Kuchnia japońska. Sprawdzone przepisy jest właśnie dla Ciebie!

W poradniku znajdziesz:

  • teorię: filozofia gotowania, narzędzia kuchenne, potrzebne składniki, aranżacja stołu,
  • praktykę: 149 przepisów, które sprawdził Przemysław Muszyński, dziennikarz miesięcznika "Kuchnia" i miłośnik japońskiego jedzenia.

Kuchnia japońska to nie tylko popularne sushi. Zobacz, czym jeszcze możesz zaskoczyć siebie i swoich znajomych.

Masz pytania lub wątpliwości?

  • zobacz spis treści publikacji (zakładka: Spis treści)
  • sprawdź, kim jest autor (zakładka: O autorze)
  • ściągnij za darmo fragment publikacji (zakładka: Fragment)
  • przeczytaj opinie osób, które zakupiły ten tytuł (zakładka: Komentarze)
  • sprawdź informacje dotyczące dostawy i płatności (zakładka: Dostawa)

Jeśli nadal masz pytania lub wątpliwości, napisz do nas - chętnie odpowiemy.

» Publikacja przypisana jest do kategorii:
  • Wstęp
  • Kuchnia japońska a filozofia gotowania
  • Składniki i narzędzia kuchenne
  • Przepisy:
    • Shirumono i nabemono (zupy) - 14 przepisów
    • Namasumono (potrawy z surowych składników) - 3 przepisy
    • Japońskie grillowanie - 11 przepisów
    • Potrawy gotowane i duszone - 22 przepisy
    • Sushi i inne dania z ryżu - 15 przepisów
    • Potrawy smażone - 9 przepisów
    • Surówki, potrawy z warzyw i dania wegetariańskie - 26 przepisów
    • Yoshoku ("w stylu zachodnim") - 17 przepisów
    • Desery i przekąski - 17 przepisów
    • Dania uliczne, fastfood i "na szybko" - 4 przepisy
    • Bento - 8 przepisów
    • Sukiyaki i Shabu Shabu (dania na przyjęcie) - 3 przepisy
  • Aranżacja stołu
  • Bibliografia

Z wykształcenia historyk, z miłości kucharz. Pracuje jako dziennikarz w miesięczniku "Kuchnia".

Lubi kulinarną egzotykę i ceni odważne eksperymenty, ale szanuje też klasyczne smaki. Zwolennik wyrafinowanej prostoty.

Aby pobrać bezpłatny fragment publikacji, kliknij w przycisk:

Pobierz
Grzegorz Mandziarz
Bardzo interesująca książka, dzięki której można się dowiedzieć, że kuchnia Japonii to nie tylko Sushi.
kazik
Bardzo dobra publikacja , polecam.
n-b
W prosty spoósb opisane przepisy, trochę kultury Dalekiego Wschodu można poznać. Polecam
Basia
dla mnie bomba nigdy nie wiedziałam takich informacji na temat kuchni japońskiej polecam gorąco
Eridesu
Zamówiłam ta książkę, ponieważ pisałam pracę o odżywianiu Japończyków. Ogólne informacje znalazłam, nazw japońskich nie jestem w stanie zapamiętać, choć bardzo profesjonalnie to wygląda. Jest tam podanych dużo przepisów, co mnie nie za bardzo interesowało w tym przypadku. Generalnie wiele razy byłam w Japonii i wiem, że trudno prosto i w skrócie cokolwiek napisać o tym kraju, ponieważ jest on bardzo ciekawy i wiele można napisać o nim.
Urszula
Książka napisana bardzo dobrze,zrozumiale dla laika ale brakuje jej koloru,szczególnie zdjęć które dodają książce ciekawości i zachęcają do gotowania.Ważne dla ludzi którzy nie mają wyobrazni i nie wiedzą jak będzie wyglądała potrawa która chcą ugotować. Jest takie powiedzenie, że 'je się oczami'. Niemniej książkę polecam ze względu na zawartość. Pozdrawiam Urszula
Halina
Książka ma charakter niemalże podręcznikowy. Jest prosta, jasna, nieskomplikowana / w przeciwieństwie do samej kuchni japońskiej/. Jednym słowem - przydatny niezbędnik dla amatorów japońskich przysmaków, oraz wszystkich tych, ktorych nie stać na drogie, japońskie bary.
Andrzej
Za taką cenę publikacja bardzo ciekawa. Wiele interesujących przepisów. Jak dla mnie zbyt lakoniczne niektóre działy - np. o nożach japońskich. Brakuje też ilustracji. Japończycy dużo uwagi przykładają do wyglądu. Wtedy jednak byłoby pewnie drożej. Ogólnie w kuchni można skorzystać i bardzo polecam.
Jan Kucab
Może nie wszystko, ale wiele z tego skorzystam. Dziękuję i pozdrawiam.
Michał
Duzzzzzzzzzzzzzzo przepisow jest w czym wybierac i zadowoli nawet najwybredniejszych (ja do takich naleze ;))
Inne książki, których autorem jest Przemysław Muszyński:
Gotowanie dla studentów. Sprawdzone przepisy
ocena:
16,90 zł
9,90 zł
Kupuję

Proste przepisy na szybkie i tanie jedzenie.

Gotowanie na ostro. Sprawdzone przepisy
ocena:
19,90 zł
Kupuję

Ponad 150 sprawdzonych przepisów, których Twoje podniebienie nigdy nie zapomni.

Stewia. 151 słodkich przepisów bez cukru
ocena:
21,90 zł
9,90 zł
Kupuję

Sprawdzona baza przepisów na słodkości ze stewią.